O nas

Fundacja Animatorów i Twórców Kultury „TRACH” została założona w listopadzie 2015 roku. Celem Fundacji jest realizacja i wspieranie różnych działań użytecznych społecznie z dziedziny kultury, edukacji i sportu. Chcemy promować aktywny tryb życia i zachęcać społeczeństwo polskie do włączania się w działania społeczne, kulturalne, artystyczne, edukacyjne i naukowe.

Fundację tworzą 4 osoby, od dawna już związane z szeroko rozumianą kulturą, oraz liczni sympatycy i wolontariusze angażujący się w naszą działalność. O założycielach Fundacji możesz poczytać poniżej:

Michał Sieńko – historyk z wykształcenia i zamiłowania, projektant gier planszowych i pasjonat gier fabularnych. Miłośnik fantastyki i fotografii. W Fundacji zajmuje się przede wszystkim szeroko rozumianą organizacją życia Fundacji, pozyskiwaniem funduszy na działania oraz realizacją poszczególnych projektów.

Barbara Sanecka-Sieńko – czynna nauczycielka wychowania wczesnoszkolnego i przedszkolnego, animatorka czasu wolnego i animatorka kultury. Wykształcenie pedagogiczne zapewniło jej dobrą bazę do wykonywaniu zawodu. Wiedzę, którą nabyła na studiach, uzupełniła praktyką – od 2009 roku działa jako wolontariuszka w różnych organizacjach. Animacją zaś zajmuje się zawodowo od 2013 lat. W wolnych chwilach maluje i chodzi po górach.

Grzegorz Kornijów – założył jedną z pierwszych w Polsce fotobudek i pierwszego w Polsce PhotoBusa. Współzałożyciel lubelskiego Archiwum Kryminalnego. Fundacyjna złota rączka i specjalista od logistyki i planowania. W czasie wolnym zwiedza polskie escape roomy.

Katarzyna Kornijów – wieloletni staż w animacji czasu wolnego to ogromny atut Kasi. Zawodowa animatorka i specjalista od kreatywnego myślenia. Organizatorka eventów i pomysłodawczyni wielu zabaw animacyjnych. Używała chusty Klanzy, zanim to było modne!

Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak działa nasza Fundacja, napisz do nas i zapytaj! Kontakt znajdziesz w tym miejscu.

STATUT FUNDACJI:

Statut Fundacji Animatorów i Twórców Kultury TRACH