Historia Lublina – gra planszowa

“Historia Lublina” to gra karciana dla całej rodziny, dzięki której kreatywnie spędzicie czas i poznacie dzieje jednego z najważniejszych polskich miast – Lublina. Podczas rozgrywki zadaniem graczy będzie układanie kart wydarzeń w kolejności chronologicznej – gracz, który zrobi to najlepiej, wygra!

W trakcie partii każdy gracz będzie miał do dyspozycji karty akcji, dzięki którym będzie mógł przeszkadzać innym graczom oraz przybliżyć siebie do zwycięstwa. Odpowiednie wykorzystanie tych kart przyniesie Wam przewagę nawet wtedy, gdy nie znacie dobrze dziejów Lublina i Polski.

W każdym pudełku z “Historią Lublina” znajdziecie 165 kart, w tym 141 kart wydarzeń oraz 24 karty akcji. Ponadto jest jeszcze instrukcja napisana w dwóch językach – po polsku i po angielsku. Instrukcję możesz pobrać z tego miejsca. Karty wydarzeń również są dwujęzyczne.

“Historia Lublina” to świetne narzędzie do integracji, zabawy i edukacji. Można je wykorzystać w domu, w szkole, na wycieczkę czy na spotkaniu ze znajomymi. Proste zasady i wiele zróżnicowanych kart wydarzeń zagwarantują Wam zabawę na niejeden wieczór. Nie wierzysz? Zagraj i przekonaj się sam!

Jeśli chcesz zamówić grę “Historia Lublina”, napisz do nas na adres: info@fundacjatrach.org. W mailu zwrotnym przekażemy wszystkie szczegóły związane z tą transakcją. Cena gry to 52,00 zł. Grę można odebrać w Lublinie po wcześniejszym ustaleniu czasu i dokładnego miejsca – te kwestie będziemy ustalać indywidualnie.